De Band

Dina Heeringa – Zang

Vanaf hele jonge leeftijd hield ze al van muziek, dansen en zingen. Ze droomde er altijd al van om zangeres te worden. Zingen in musicals op school vond ze prachtig om te doen, ook zong ze in een kinderkoor.
Op latere leeftijd is ze zanglessen gaan volgen en is ze lange tijd in de gospel en gospelrockmuziek actief geweest. Uiteindelijk wilde ze toch meer en ging ze op zoek naar een reguliere band. Ze heeft een aantal jaren in muziekland rond geshopt, audities gedaan en in verschillende bands met veel plezier gezongen.  
Uiteindelijk kwam in 2013 coverband WhyNot op haar pad en werd ze de frontvrouw. Ze geniet ieder moment nog steeds van de veelzijdige repertoire, de muziek en het zingen. Ze heeft in WhyNot helemaal haar draai gevonden! 
 

 

Germ van der Schaar – Gitaar & Zang

Ik ben Germ en gitarist van deze geweldige band. Het gitaarspelen heb ik van mijn vader geleerd en na het horen van de muziek van Dire Straits wist ik het zeker dit wil ik. Ik speel inmiddels mooi wat jaren met veel plezier bij deze band. Mijn favoriete gitaristen zijn Steve Lukather van Toto en Joe Satriani. Ik speel voornamelijk op Music Man Luke en Gibson Les Paul Studio. Versterkers Engl Souvereign en Boss Katana. Ik hoop dat ik je snel eens zie bij één van onze optredens. 

 

 

 

Jan de Vries – Basgitaar & Zang

 

Op zijn 14e is hij met wat vrienden zijn  eerste bandje The Solid Links begonnen. Ze speelden eigen nummers en covers. Twee jaar later is hij gestopt omdat hij liever covers speelde.  Hij heeft toen de band WhyNot opgericht.
Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 hebben ze bij heel wat bands in het voorprogramma mogen spelen o.a. Herman Brood, Vitesse, Powerplay, Drukwerk, Urban Heroes en I’ve got the bullets. En natuurlijk hebben ze ook veel  in kroegjes, cafe’s en grote feesttenten gespeelt. O.a. 2x de nacht van Bozum. 
Zijn Stijl:  pop/rock nummers met meerstemmige zang

 

Instrumenten

Fender precision bass
Sandberg California bass
TC RH450 class-D Bass amplifier
Hartke 4 x 10”
 
 

Anton Hofstede – Drums

 

Sinds zijn 5e jaar al gefascineerd door drummen. Drummen in een band is voor hem dan ook een must! Op 14 jarige leeftijd zat hij met zijn broer Frank in een punkband The T-Shirts, waarvan een nummer op een punk LP terecht is gekomen 😊. In de jaren 80 was hij de drummer van de Oppenheimer Offbeat en The Rogues uit Leeuwarden, waarmee hij leuke optredens heeft mogen doen voor o.a. Doris-D en de Pins, Toontje Lager en De Dijk. Ook meegedaan aan de grote prijs van Nederland. Toen is hij vertrokken uit Friesland…….
Met heel veel plezier heeft hij gespeeld in de Coverbands Under Construction uit Winkel, Anxious uit Almere en Cliché uit Hoorn.
Sinds maart 2020 is Anton weer neergestreken in zijn geboortestad Leeuwarden, waar hij in november is begonnen bij Rock Coverband WhyNot!
Dit is de band die hij altijd al gezocht heeft. Lekkere stevige (Rock) muziek maken met leuke gasten van uitstekend muzikaal niveau.
Zijn stijl: Strak en stevig!!

 

Jan Bulthuis – Toetsen

 

Speelt al vanaf zijn 7e jaar op alles waar maar toetsen op zitten maar in het bijzonder liefhebber van scheurende Hammonds en vette Synthesizer sounds.Vanaf zijn 20ste actief in diverse blues, rock, jazz en coverbands. 
Sinds 2017 bij WhyNot! 

Instrumenten

Crumar MOJO61 organ
Yamaha MOXF8 88keys synthesizer
Studiologic Sledge synthesizer
Korg KingKorg Synthesizer
Alesis Vortex Keytar
Apple Ipad